Abonneren  Inloggen

Belgische drukkerijen investeren met Koenig & Bauer in toekomst

5 februari 2021

Het is een teken van kracht en vertrouwen om in deze toch onzekere tijden te investeren in de toekomst. Dat zowel koudfoliespecialist Grafische Groep Matthys als verpakkingenexpert DUCAJU nu kiezen voor een nieuwe Koenig & Bauer drukpers, vormt dan ook een bijzonder positief signaal voor de grafische sector, meent sales director Johan Dengis van de Belgische vestiging van Wifac.

Grafische Groep Matthys

Zoals je al kon lezen in ons eerdere artikel, vervangt Grafische Groep Matthys in Turnhout de bestaande pers door een Koenig & Bauer RA106X-8+L van de nieuwe generatie, die de fabrikant pas introduceerde. De achtkleurenpers is voorzien van een hybride laktoren en tussendroger in de laatste drukunit. De unieke Vinfoil koudfolie-unit, waarmee Matthys zich tot koploper in innovatieve folie-toepassingen heeft ontwikkeld, wordt overgebouwd naar de nieuwe pers.

DUCAJU

Bij DUCAJU in Erpe-Mere zorgt de aanstaande installatie van een Koenig & Bauer RA106X-6+L voor de nodige uitbreiding van de capaciteit. Het is de eerste Koenig & Bauer pers die het bestaande machinepark van DUCAJU komt versterken. De zeskleurenpers met laktoren is bij uitstek geschikt voor het specialisme van deze gerenommeerde drukker: de efficiënte productie van creatieve en kwalitatief hoogwaardige (voedsel)verpakkingen van karton.

X design

Beide Koenig & Bauer persen zijn de eerste persen in het nieuwe X design, die in de Benelux geïnstalleerd worden. Ten opzichte van de vorige generatie Rapida 106 persen valt de nieuwe 106X vellenoffsetpers op door een nieuwe, eigentijdse en strakke vormgeving. Daarnaast heeft deze pers een topsnelheid van 20.000 vel/uur, lopen processen buiten en binnen de pers sneller en wordt het noodzakelijke onderhoud tot een minimum beperkt, waardoor de productiviteit nog hoger is.

Toekomstplannen realiseren

Johan Dengis is ervan overtuigd dat de keuze voor Koenig & Bauer beide drukkerijen zal helpen hun toekomstplannen te realiseren: “Deze investeringen tonen de veerkracht in onze sector. Het ondernemerschap van deze bedrijven, de technische innovatiekracht van Koenig & Bauer en de 24/7 inzetbaarheid van het Wifac service team vormen een ijzersterke combinatie.”