Abonneren  Inloggen

Inspiratie en educatie tijdens FESPA Global

30 maart 2022

Bezoekers van FESPA Global Print 2022 kunnen van 31 mei tot en met 3 juni genieten van inspiratie en educatie, met de lancering van twee nieuwe onderdelen: Sustainability Spotlight en het Associations Pavilion.

Duurzaamheid in de schijnwerpers

Om speciaaldrukkers in staat te stellen duurzamere en milieubewustere keuzes te maken voor hun bedrijf, introduceert FESPA Sustainability Spotlight, gesponsord door HP. In hal 25, stand C50, kunnen bezoekers deelnemen aan informatieve presentaties van verschillende experts uit de industrie. Zij geven uitvoerbaar advies over best practices op het gebied van milieu.

Grafische producenten en textieldrukkers kunnen ook een breed scala aan materiaalmonsters bekijken en leren hoe ze innovatieve maar duurzame eindproducten kunnen produceren. De stand zal recyclebaar en herbruikbaar zijn, gemaakt met producten van Reboard Technology.

Onderwerpen

Onderwerpen van lezingen zijn onder andere: Duurzame materialen voor grafische en textieltoepassingen; Hoe het energieverbruik te verminderen; CO2-voetafdrukfaciliteiten en benchmarking; Hoe supply chains transparanter te maken; en Hoe printprofessionals greenwashing kunnen voorkomen.

Verplichting tot duurzaamheid

In een reactie op de lancering van FESPA's nieuwe Sustainability Spotlight, zegt Michael Ryan, hoofd van FESPA Global Print Expo: ‘Het opbouwen van een succesvol en winstgevend bedrijf is het belangrijkste doel van elke ondernemer, maar de printgemeenschap heeft ook een verplichting tot duurzaamheid, en dit wordt steeds een prioriteit voor kopers van drukwerk. Duurzaam worden betekent inzicht in de hele operatie en de kansen en risico's die moeten worden aangepakt, nu en in de toekomst. Ons doel met de lancering van Sustainability Spotlight is om de printgemeenschap te informeren over de verschillende opties die voor hen openstaan ​​op weg naar duurzame bedrijfsvoering. We willen printbedrijven laten zien hoe ze kunnen voldoen aan de veranderende eisen van klanten, de productiviteit en winstgevendheid kunnen verhogen, terwijl ze hun toeleveringsketen en hun inspanningen om koolstofarm te maken op een zinvolle manier verbeteren.’

Associations Pavilion

Een ander nieuw onderdeel dit jaar is het Associations Pavilion, waarmee het talent van de internationale ledengemeenschap van FESPA wordt gevierd. Het paviljoen geeft leden van FESPA's wereldwijde netwerk van verenigingen de kans om hun talent te laten zien door middel van voorbeelden van hun scherm- en digitaal gedrukt werk. Bij de zuidelijke ingang van de Messe Berlin is te zien hoe diverse applicaties werden gedrukt en afgewerkt door leden uit 16 landen, waaronder Japan, Thailand, Mexico en Zuid-Afrika.

Printeriors

Daarnaast keert Printeriors terug naar Berlijn om merkeigenaren, ontwerpers en architecten in contact te brengen met PSP's en fabrikanten terwijl ze de nieuwste trends op het gebied van decor en design verkennen. De vitrine bevindt zich bij de zuidelijke ingang van de Messe en zal illustraties tot leven brengen in een reeks textiel, wandbekleding, meubels, vloeren, beeldende kunst, verlichting en accessoires.

FESPA werkt opnieuw samen met illustrator Jasper Goodall wiens werk wordt samengesteld en ontwikkeld door middel van ontwerp, productie en op afgewerkte producten door FESPA Textielambassadeur Debbie McKeegan.

Bezoekers worden ondergedompeld in een interactieve wereld van flora en de frisheid van de natuurlijke wereld, terwijl ze door een verzameling van zeven thema's bewegen: Tropisch groen; De luifel van de natuur; Weelderige luxe; Aquamist; Oppervlak Micro; Biologische flora; en Cactus Geos.

Wrap Masters

De World Wrap Masters Europe en Final is ook dit jaar terug, in samenwerking met 3M als vinylpartner en HP als printpartner. Net als in voorgaande jaren zullen de deelnemers worden belast met het inpakken van auto's en verrassingsobjecten in een reeks getimede rondes. Ze worden beoordeeld door een panel van eerdere Wrap Masters-winnaars en experts.

Maar liefst 36 Europese wrappers zullen op de eerste twee dagen van de wedstrijd deelnemen aan de regionale competitie. In de grootste finale ooit van het evenement, zullen 12 succesvolle halve finalisten het tegen elkaar opnemen om te strijden om de titel van World Wrap Master 2022. Patrick Vermeulen won onlangs de Nederlandse editie en zal namens Nederland deelnemen.

Boordevol innovatieve ideeën

Michael Ryan besluit: ‘Met nieuwe contentstreams en enthousiaste deelname van onze partners en leden van de Association, wordt FESPA Global Print Expo 2022 een evenement dat de printgemeenschap niet mag missen. Printprofessionals kunnen zoveel winnen door te investeren in tijd buiten hun dagelijkse activiteiten om hun kennis te vergroten, te netwerken met collega's en geïnspireerd te worden door de creativiteit van anderen. Met gloednieuwe contentstreams verlaten bezoekers FESPA boordevol innovatieve ideeën nieuwe inzichten en waardevolle contacten, klaar om positieve veranderingen aan te brengen en hun aanbod te verbeteren.’

Meer info en registreren