Abonneren  Inloggen

Fujifilm gaat offsetplatenfabriek Tilburg sluiten

25 november 2022

Fujifilm stopt in Tilburg met de productie van offsetplaten en met bepaalde research activiteiten. Naar verwachting moeten ongeveer 180 medewerkers gedwongen uitstromen. De offsetplatenfabriek zal eind 2023 sluiten. Wat behouden blijft in Tilburg zijn de activiteiten op het gebied van productontwikkeling van producten die daar worden geproduceerd.

De sluiting is een gevolg van de wereldwijd dalende vraag naar offsetplaten en de hoge grondstofprijzen. Fujifilm heeft de strategie voor de wereldwijde productiefaciliteiten aangepast. Fabrieken in China en Japan nemen de offsetplatenproductie van de Tilburgse vestiging over. President Albert van Maren licht toe: ‘We hebben ons personeel geïnformeerd over de ingrijpende besluiten en de omvang van de reorganisatie. We doen uiteraard ons uiterste best om zoveel mogelijk medewerkers intern te herplaatsen of te begeleiden van werk naar werk.’

Fujifilm blijft actief in Tilburg. Eind 2021 opende het bedrijf een nieuwe fabriek voor celkweekmedia op het terrein. De verwachting is dat deze fabriek in de toekomst verder zal uitbreiden. De eerste plannen hiervoor zijn in de maak.

Afbeelding: credit Fujifilm


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de PRINTmatters nieuwsbrief