Abonneren  Inloggen

PRINTmatters draagt vaak een bijzonder jasje

17 februari 2023

De eerste editie van PRINTmatters in 2023 valt in boekvorm op de mat bij de lezers. En PRINTmatters draagt vaker een bijzonder jasje. Ook in 2022 maakten we bijzondere grafische producties en tonen hieronder een greep uit al het moois.

Als redactie spelen we vaker met ideeën om naast de redactionele informatie over alle grafische mogelijkheden ook het fysieke resultaat in handen van de lezers te brengen. Dat gebeurt gelukkig regelmatig. Terugkijkend naar het afgelopen jaar zie je vaak bijzondere extra’s.

Mini PRINTmatters

Zo maakten we een speciale A5-uitgave, een mini-PRINTmatters, die in samenwerking met Probo tot stand kwam. Deze geprinte en gehechte versie op speciaal papier werd en op de Sign & Print Expo 2022 uitgedeeld op de Probo-stand ‘Printing Wonderland’.

Bijzondere veredelingen in 2022

De PRINTmatters-cover kreeg vorig jaar met regelmaat een mooi toegepaste veredeling zoals de cover die door Leonhard Kurz op een Kurz-Steinemann DM-Maxliner werd veredeld. Dat gebeurde in één run, waarbij een digitale folie transfer (3D reliëf effect/zilver) gecombineerd is met digitale spotvernis.

Ook brachten we een editie uit waarbij de speciale winkans-QR-code zichtbaar werd, nadat je de PRINTmatters een minuut in de vriezer had gelegd. Het was Saen Screen die dit wonder waarmaakte.

Silk Screen verfraaide onze ‘verpakkingsdruk’-editie. Daarbij kwam op de cover door een ‘uitgescheurd’ stuk karton een holografische folie tevoorschijn en zorgde een oranje fluorinkt dat elementen van de cover af knalden.

Deze PRINTmatters-cover kreeg een door CMH gerealiseerde tweetrapsveredeling, bestaande uit een structuurlak met daarover als spot een opdikkende lak.

Laat al dat inspirerends niet aan je voorbij gaan - Neem een abonnement