Abonneren  Inloggen

Hexspoor ontvangt eerste FD Gazellen Internationaal award

11 april 2023

Hexspoor e-fulfilment mag zich FD Gazelle Internationaal 2023 noemen. Deze award wordt uitgereikt aan het bedrijf ‘dat op de bijzonderste wijze buiten de grenzen groeit’. De FD Gazellen Award Internationaal werd dit jaar voor de eerste keer uitgereikt.

Vanuit zijn recent uitgebreide warehouse in Boxtel verzorgt Hexspoor met een team van 100 collega’s de opslag, pakken, verpakken en transport voor webshopsbestellingen voor zijn opdrachtgevers. De opdrachtgevers zijn bedrijven met een webshop, en komen uit Nederland, maar ook steeds vaker uit Amerika, Engeland of Australie. Jaarlijks worden vanuit Boxtel meer dan een half miljoen pakketten verstuurd naar 160 verschillende landen pakketten zowel naar bedrijven als particulieren.

Grafische roots

Met een buitenlandomzet 2022 van meer dan 25% van de groepsomzet, en een omzetgroei van meer dan 25% in de periode van 2020 tot en met 2022 voldeed Hexspoor ruimschoots aan de voorwaarden voor het meedingen naar een award. Naast gezonde financiële cijfers is ook het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) een belangrijk aspect in het kans maken op de award. Op het gebied van energiehuishouding, Co2 footprint, kansen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en sociale initiatieven in de lokale omgeving is goed gescoord.

Hexspoor stond al langer op de radar bij het FD. Eind vorig jaar werd voor het vijfde jaar op rij een Nationale Gazellen award in de wacht gesleept. ‘Onze grafische roots zijn we beslist niet vergeten, dus onder onze klanten zijn ook uitgeverijen en andere grafisch georiënteerde bedrijven en instellingen’, reageert het bedrijf. ‘De dienstverlening is breed. Zo verzorgen we bijvoorbeeld printing on demand opdrachten bij het bereiken van de minimale voorraad voor educatieve uitgeverijen, maar ook coördineren we de logistiek van campagne materiaal voor goede doelen en drie grote landelijke politieke partijen. Ook assembleren we pakketten point of sale en campagne materiaal voor landelijke retailers. We zijn enorm trots op deze mooie award, dit hebben we gevierd met onze crew’.

Foto boven: commercieel directeur Susanne Bolck en directeur/eigenaar Silvan Hexspoor


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters