Abonneren  Inloggen

IBW Binding neemt Meccanotecnica Multiplex in bedrijf

8 mei 2023

IBW Binding, gelegen in het Belgische Oostkamp, heeft recent een Meccanotecnica Multiplex met twee AsterPRO boekennaaimachines in bedrijf genomen. Beide boekennaaimachines worden gevoed door een geïntegreerde vergaarmachine met 24 oplegposities.

De twee AsterPRO boekennaaimachines zijn voorzien van de modernste controle-inrichtingen met camera controle die de buitenzijde van een katern leest op beeld of barcode. Hierdoor wordt de juiste katernvolgorde gegarandeerd. De rotating lap opener zorgt ervoor dat het katern correct wordt geopend. Speciaal bij dubbel parallel vouwslagen en ingestoken katernen is dit een groot voordeel. Met deze voorzieningen wordt een forse kwaliteitsslag gemaakt.

In de komende periode zal de uitleg, na de twee stapelaars, worden aangepast. Er worden extra rollentransporteurs geplaatst en een palletstapelaar. Hierdoor worden de stapels boekblokken rechtstreeks getransporteerd naar de palletstapelaar. Door deze aanpassing zullen de personeelskosten verder worden gereduceerd.

Van klein atelier naar grote boekbinderij

In 40 jaar is IBW Binding uitgegroeid van een kleine atelier tot één van de grootste boekbinderijen in Europa. Het bedrijf beschikt over een productieruimte van 15.000m² met volledig geautomatiseerde afdelingen voor snijden, vouwen, nieten, naaien, hardcover, binden en sealen.

Foto boven: Xavier van der Haert (links) en Steven Van Belle voor de nieuwe Meccanotecnica Multiplex


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters