Abonneren  Inloggen

Werkzaamheden in papierfabriek Billerud hervat, geen schimmelsporen aangetroffen

11 mei 2023

Na een sluiting van bijna 4 weken zijn de werkzaamheden in de Escanaba papierfabriek van Billerud deze week weer hervat. De fabriek werd in april gesloten nadat een groot aantal werknemers ziek werd en er een overleed door een uitbraak van de schimmel Blastomyces. De fabriek is grondig gereinigd en er zijn volgens Billerud geen sporen van de schimmel aangetroffen.

‘Na een grondige reiniging aanbevolen door de volksgezondheidsautoriteiten en experts, is de Escanaba fabriek op 8 mei begonnen met het hervatten van de activiteiten. Tot op heden zijn er geen Blastomyces-sporen gevonden in de molen’, maakte Billerud bekend. ‘De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en aannemers blijft onze topprioriteit en we zijn gefocust op een veilige terugkeer naar de fabriek. We blijven nauw samenwerken met en volgen de aanbevelingen van lokale, provinciale en federale gezondheidsexperts terwijl ze deze dynamische situatie blijven onderzoeken.’

Er zijn tot op heden in totaal 115 gevallen bekend van Blatsomyces-infecties onder medewerkers en bezoekers van de fabriek. 14 van werden in het ziekenhuis behandeld en er is 1 overlijden gelinkt aan de infectie. Omdat de bron van de Blastomyces nog steeds niet is geïdentificeerd, wordt het onderzoek naar de uitbraak voortgezet.


Wekelijks het laatste nieuws in je mailbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters