Abonneren  Inloggen

Uitgeverij Zwijsen verkocht aan Klett Gruppe

6 juli 2023

De Nederlandse en Belgische educatieve media-uitgeverij Zwijsen is met ingang van juli 2023 onderdeel van Klett Gruppe. In april werd bekend dat Weekblad Pers Groep (WPG) Uitgevers de verkoop van Zwijsen aan het Duitse Klett Gruppe in de zomer hoopte af te ronden. WPG draagt ​​100% van zijn uitgeverijaandelen over aan het onderwijsbedrijf Klett.

‘We hebben Zwijsen leren kennen als een gevestigde, sterke speler op de Nederlandse en Belgische onderwijsmarkt en zien dat er een enorm potentieel in deze uitgeverij zit’, zegt dr. David Klett, bestuurslid van Ernst Klett AG. ‘Met deze stap versterken we onze positie in twee van de meest interessante en dynamische onderwijsmarkten in Europa.’

Met de overname van Zwijsen (en eerder, in september 2022, de overname van het Finse Studeo) wil Klett Gruppe zijn positie en aanwezigheid in belangrijke Europese onderwijsmarkten verder uitbouwen en versterken. Het bedrijf is internationaal vertegenwoordigd in 20 landen. Het aanbod omvat klassieke en moderne educatieve media voor het dagelijkse schoolleven, maar ook lesvoorbereiding, vakliteratuur en mooie literatuur. Daarnaast exploiteert de Klett Gruppe tal van onderwijsinstellingen, van kinderdagverblijven en scholen tot scholen voor afstandsonderwijs, hogescholen voor afstandsonderwijs en klassikale universiteiten.

Bron: Klett Gruppe


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters