Abonneren  Inloggen

Wereldwijd succes met Adobe plug-intools

6 september 2023

Tijdens het Probo-event Printing Wonderland komen zeker tips en tools voor design aan bod waarmee printprofessionals hun voordeel kunnen doen. Ook Hannah Matthews, salesmanager bij Astute Graphics, is op 24 november in Dokkum aanwezig. Zij legt uit wat hun expertise is: het maken van Adobe plug-ins.

Astute Graphics bestaat sinds 2006. In de afgelopen 17 jaar werkten we samen met Adobe en klanten om een reeks plug-intools te creëren die wereldwijd door ontwerpers worden gebruikt. Onze klanten variëren van freelance creatievelingen tot de krachtpat- sers van de ontwerpteams van Apple, Disney, Adidas en Nike. We ontwikkelen continu producten die onze klanten in zowel de crea- tieve als de grafische industrie helpen om hun workflow en creativiteit te verbeteren, de output te verhogen en hun bedrijf te laten groeien.

Artificial intelligence

Visuele communicatie en creatieve ontwerpindustrieën staan voor nieuwe uitdagingen door wat er nu aan artificial intelligencetools op de markt beschikbaar is. Het gebruik van slimme ontwerptools en diensten zoals Firefly leidt tot een geheel nieuw product- niveau in onze industrie. Ten eerste verbetert de ontwerpefficiëntie. De plug-ins van Astute Graphics voor Adobe Illustrator staan erom bekend om de workflow-efficiëntie en productiviteit voor ontwerpers te verbeteren. Ook het komende jaar ontwikkelen we tools die veelvoorkomende taken stroomlijnen, repetitieve processen elimineren en nieuwe manieren bieden om efficiënter te werken. Dat heeft een positieve invloed op de snel- heid en kwaliteit van visuele communicatieprojecten, waardoor er meer tijd overblijft voor op AI gebaseerde oriëntatie.

Creatieve grenzen verleggen

We voorzien geavanceerde ontwerpmogelijkheden. Astute Graphics probeert altijd om functies en functionaliteiten voor hun plug-ins te creëren waarmee ontwerpers de grenzen van hun creativiteit kunnen verleggen. Dit omvat tools voor geavanceerde illustratietechnieken, typografische verbeteringen en geoptimaliseerde illustraties om fysieke producten te produceren. Door ontwerpers krachtige en intuïtieve tools te bieden, draagt Astute Graphics bij aan de algehele visuele communicatiemogelijkheden van de branche.

Dit kan door samenwerking, integratie en de ontwikkeling van partnerschappen met andere softwareleveranciers, ontwerpplatforms of marktleiders. Zo creëren we een naadloos ontwerpecosysteem. Denk aan interoperabiliteit tussen hun plug-ins en andere ontwerpservices, waardoor de samenwerking en het delen tussen ontwerpers die op verschillende platforms werken, wordt vergemakkelijkt. Door integratie te bevorderen helpt Astute Graphics om een meer samenhangende visuele communicatie-industrie te realiseren.

Tutorials en trainingsmateriaal

Verder is er behoefte aan opleiding en ondersteuning. Astute Graphics blijft investeren in leermiddelen, tutorials en branchespecifiek trainingsmateriaal. Door ontwerpers uitgebreide ondersteuning en leermogelijkheden te bieden, stellen we professionals in staat hun vaardigheden te maximaliseren en op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en technieken in de visuele communicatie-industrie.

Nieuwste trends

Uiteraard volgen we altijd de nieuwste trends in actief en passief leren, zodat we inspelen op de voorkeurskanalen die worden gebruikt om te leren, bijvoorbeeld de evolutie van video’s van 3-5 minuten naar hapklare korte films van een minuut via Instagram of TikTok. Dit betekent dat geen enkele gebruiker of generatie achterblijft in de race om het meeste uit traditionele en AI-mogelijkheden te halen en hoe dit het beste van toepassing is in een specifieke branche.


Printontwerp-tips van Astute-klanten

‘Gebruik InkQuest! Zeefdrukkers zijn er dol op. Beveiligingsdrukkers vinden het van onschatbare waarde. Als je gedrukte illustraties voorbereidt, kun je er ook baat bij hebben om illustraties rechtstreeks in Illustrator te bekijken en volledig te scheiden. Onderzoek, corrigeer en voer alle printvoorbereiding met gemak uit.’ - SK van Kahne ScreenPrint

‘De prepress-correctiefunctie van Phantasm is een redder in nood. Er is gewoon een aankruisvakje om Overprint in White te verwijderen. De optie Overprint Pure Black werkt op dezelfde manier. In dit geval kunnen we Overprint automatisch toekennen aan alle zwarte objecten. In het dialoogvenster Phantasm Prepress Correct is er ook een Safe CMYK-optie die kleuren van objecten converteert volgens het toegewezen kleurprofiel van het document.’ - J.H. van Horst Signs

‘VectorFirstAid is een redder in nood door vectordocumenten met één klik op te ruimen. Het vermindert de bestandsgrootte drastisch, wat ons helpt bij onze opslagoplossingen. Ook de mogelijkheid om overzichtstekst weer om te zetten naar bewerkbare tekst werkt erg goed als het gaat om illustraties van klanten.’ - SD van Software Technology Group

‘Rasterino versnelt mijn workflow enorm, omdat ik niet hoef te wisselen in Photoshop. Afbeeldingen op een meer intuïtieve manier gebruiken in Illustrator en meerdere ingesloten afbeeldingen opnieuw koppelen.’ - AB van PrintBear


Schrijf je in voor Printing Wonderland

Het festival Printing Wonderland is exclusief voor printprofessionals. Klanten van Probo én lezers van PRINTmatters kunnen vanaf nu hun gratis tickets claimen voor dit unieke event in print. Inschrijven is noodzakelijk en kan voor 2 personen per bedrijf (scan de QR-code of klik erop). Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij.

Meer informatie op de website.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Astute Graphics.