Abonneren  Inloggen

Innovatietrip Scandinavië met workshops en bedrijfsbezoeken

21 september 2023

Partnerbijdrage

Studium Travel organiseert van 3 t/m 8 november een papier-, verpakkings- en printstudiereis naar Zweden en Finland. Deze zesdaagse innovatietrip zit vol met leerzame bedrijfsbezoeken en managementworkshops en heeft als hoofdthema: de kracht van “Paper, Packaging & Print”. Innovaties en duurzaamheid zijn de rode draad.

Tijdens de studiereis worden de misverstanden en mythes over papier weerleggen met feiten, en wordt aangetoond dat houtvezels afkomstig van verantwoord bosbeheer de hoeksteen kunnen zijn van een duurzame strategie. 

Er worden tenminste acht bedrijven in de sectoren papier en verpakkingen bezocht en na managementpresentaties zijn er workshops en open discussies over visie, strategie, en de toekomst.

Zweden en Finland

Met papier en karton als basis zijn indrukwekkende duurzaamheidsprojecten aan de gang. Zweden en Finland zijn daarin koploper en laten maar al te graag zien dat ook Print zich verheugt in een gezonde groei aan belangstelling. Ook staat een Master Class op het programma; deze overview van technologienieuwtjes en veranderende marktvraag is een hooggewaardeerd item in dit soort studiereizen.

Circulariteit en duurzaamheid

In Zweden wordt er een bosbouwbedrijf en een houtproducent bezocht. Ter plaatse wordt getoond hoe circulariteit en duurzaamheid hand in hand gaan. Daarna gaat de reis naar een papierfabriek en een topproducent van karton.
In Finland gaat het programma verder met innovaties en een “thinking outside the box” sessie. Ook hier worden een aantal vooraanstaande ondernemingen bezocht en is er een korte retailtour.

Neem voor meer informatie contact op met Studium Travel:
Raymond Kleine Schaars, telefoon 06-5377 9019 of bezoek de website voor meer informatie.