Abonneren  Inloggen

Mimaki lanceert nieuwe UV roll-to-roll printers

26 september 2023

Mimaki Europe, leverancier van industriële inkjetprinters, snijplotters en 3D-printers, lanceert twee nieuwe UV roll-to-roll printers als uitbreiding op de 100- en 330-series: de UJV100-160Plus en UCJV330-160.

Mimaki zet zich in voor duurzame printproductie, onder andere door het gebruik van UV-printtechnologie. Een nieuwe UV-technologie is nu toegevoegd aan de 330-serie en een verbeterd UV-model is ontwikkeld voor de 100-serie.

Arjen Evertse, General Manager Sales bij Mimaki Europe, legt uit: ‘Door de dringende vraag naar duurzaamheid en de recente spanningen als gevolg van stijgende energieprijzen is in de hele industrie de vraag naar UV-technologie versneld. UV-printen vereist aanzienlijk minder energie tijdens het hele printproces dan andere technologieën, onder andere omdat UV-LED-inkten onmiddellijk uitharden. Dat verbetert niet alleen de milieu-impact van de printer, maar bespaart ook op productiekosten en verkort de levertijden.’

De Mimaki UJV100-160Plus

De UCJV330-160, de nieuwste geïntegreerde printer en snijplotter uit de 330-serie, maakt snelle afdrukken van hoge kwaliteit mogelijk, biedt nieuwe mogelijkheden en ondersteunt een veelzijdigheid aan media voor gevarieerde toepassingen.

De UJV100-160Plus heeft een zeer laag energieverbruik en biedt extra mogelijkheden om de winstgevendheid van klanten te verhogen.

De nieuwe UV-printoplossingen worden ook ondersteund in Mimaki’s nieuwe cloud-gebaseerde printerstatus-monitoringtool PICT, die klanten kunnen downloaden.

Lees het volledige persbericht op de website van Mimaki.

Foto boven: de Mimaki UCJV330-160


Geen nieuws missen?

Ontvang wekelijks de PRINTmatters nieuwsbrief in je inbox