Abonneren  Inloggen
Van onze partner SCREEN Europe

Acto investeert in SCREEN Truepress JET 520NX

30 april 2024

Het Belgische Acto Print and Mail Services, gespecialiseerd in transactieprinten en documentdistributie, heeft een Truepress JET 520NX geïnstalleerd. Daarmee wil het bedrijf inspelen op onder andere de groeiende vraag naar kleur in transactioneel drukwerk.

Acto verzorgt een breed scala aan printopdrachten, variërend van grote transactieoverzichten voor enkele van de grootste banken in België tot het printen van relatief kleine oplagen salarisstroken voor kleine en middelgrote bedrijven. Op jaarbasis produceert het bedrijf ongeveer 180 miljoen afdrukken, verdeeld over ongeveer 50 miljoen postmailings. De vraag naar gedrukte bankafschriften en soortgelijke materialen in België blijft groot, ondanks het feit dat banken, verzekeraars en andere bedrijven steeds vaker transactie-informatie digitaal verstrekken via e-mails of toegang tot hun online platforms. ‘Acto heeft de vraag de afgelopen jaren gestaag zien groeien, nu Belgische banken en verzekeraars het drukwerk en de distributie van hun mailings zijn gaan uitbesteden aan printbedrijven zoals het onze’, zegt Bart Ter Haar, Managing Director bij Acto.

Consistente kwaliteit

‘Bijna elk document dat Acto verlaat, is een uniek document’, aldus Ter Haar. Daarom hadden we, afgezien van de prijs en het volume dat de machine aankan, een hoogwaardige, betrouwbare digitale inkjetdrukpers nodig. We vonden de moderne digitale inkjetprinter van SCREEN de beste optie vanwege zijn vermogen om uiterst accuraat en nauwkeurig grote printvolumes met variabele gegevens te produceren, met een consistente hoge kwaliteit. Onze operators ontdekten de snelheid en het gebruiksgemak al kort na de installatie. De Truepress JET 520NX werd al snel de meest gebruikte machine in onze vestiging in Kontich. Hij biedt een optimale prijs-kwaliteitverhouding.’

Acto Print and Mail Services is, samen met The Mailing Factory en het onlangs overgenomen Docufast, gespecialiseerd in documentdistributiediensten. De bedrijven hebben samen een jaaromzet van 25 miljoen euro en bieden werk aan 135 mensen. De productievestigingen bevinden zich in Kontich (bij Antwerpen) en Brussel. De bedrijven zijn het resultaat van een reeks overnames sinds 2007 met als doel marktconsolidatie door de enige eigenaar en CEO Philippe Massin.


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief